Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують

Високий артеріальний тиск здатне привести до руйнівних наслідків для організму. Однак не завжди гіпертонія видає себе нав’язливими симптомами. Деякі ознаки небезпечного стану можна і зовсім не помітити.

Високий тиск створює додаткове навантаження на кровоносні судини, серце та інші життєво важливі органи. Гіпертонія може відбитися на стані мозку, нирок і очей. Більш того, найчастіше вона підвищує ризик передчасної смерті.

За словами фахівців, про високий тиск можна дізнатися за станом ніг. Так, іноді на проблему вказує набряк щиколоток. «Якщо у вас опухлі щиколотки, це може говорити про ризик не тільки високого кров’яного тиску, але і серцевої недостатності», – стверджують експерти британської благодійної організації Blood pressure UK.

Лікарі розповіли, що високий кров’яний тиск змушує серце працювати з більшим навантаженням. “З часом це додаткове зусилля може призвести до того, що серцевий м’яз буде товщі, що позначиться на ефективності при циркуляції крові. Це дозволить рідини накопичуватися в ваших щиколотках і призведе до їх набрякання”, – пояснили фахівці.

Крім того, опухлі щиколотки можуть бути побічним ефектом від деяких ліків проти високого кров’яного тиску – наприклад, блокаторів кальцієвих каналів. Іноді набряк щиколоток може бути ознакою того, що інші життєво важливі органи, такі як печінка або нирки, не працюють належним чином.

Джерело arguments.kyiv.ua