Чим удобрювати баклажани для гарного врожаю: поради дачникам

Всі городні культури потребують догляду та підживлення. Щоб зібрати гарний урожай баклажанів, їх треба удобрювати протягом літа.

Подробиці

Цю культуру треба удобрювати під корінь. Поливайте, щоб речовини не потрапляли на листя та стебло. Ніколи не удобрюйте баклажани свіжим гноєм. Через 15-20 днів після висадки можна зробити першу підгодівлю. За літо треба удобрити від 3 до 5 разів. Усі розчини для підгодівлі повинні бути теплими, не менше 20 градусів.

Завдяки азотним добривам плоди швидше ростуть і раніше дозрівають. При появі перших квіточок азотні добрива зменшують, а кількість калійних – збільшують.

Можна зробити настоянку із бур’яну. Треба взяти відро, наповнити його на третину бур’яном й залити водою. Накрийте посудину кришкою й поставте на сонці, щоб стояло не менше 1 тижня. Після цього поливайте баклажани. Під 1 кущ треба 1 літр рідини.

Також можна удобрити баклажани дріжджами.Треба взяти 600 г дріжджів, розчинити у 1 л води, додати 100 подрібнених яєчних шкаралуп. Поставте суміш на сонці на 4 години. Після цього розбавте водою 1:10. Такого розчину на один кущ треба 0,5 л.