Як вибрати військовий костюм відповідно до завдань та сезону

Вибираємо військовий костюм з урахуванням основних завдань та погодних умов

Військові костюми розробляються спеціально для використання у екстремальних умовах. Такий одяг актуальний для службовців ЗСУ, а також для людей, які вибирають активний відпочинок.

Тактичний одяг для військових має ряд відмінностей від стандартного міського та спортивного. Костюми більш зручні, надійні, стійкі до зносу. Вони не сковують рухів та дозволяють військовому виконувати військові завдання в польових умовах без відволікаючих факторів.

Як вибрати військовий одяг, особливості

При пошитті костюмів, сорочок, курток, штанів, футболок та інших речей (наприклад, сумок) виробники застосовують стандартну розмірну сітку, завдяки чому підібрати речі досить просто. Експерти рекомендують підбирати комплект строго свого розміру – в цьому випадку військовий костюм не буде сковувати рухи, а також не викличе незручностей через надмірно вільні деталі.

Військові костюми шиють зі спеціальних камуфляжних тканин. Візерунок на одязі відіграє особливу роль для забезпечення безпеки людини. Службовці ЗСУ залишаються непомітними для противника, зливаються з навколишнім середовищем. Камуфляж – маскування, яке знижує ризики поранень, травмування, і буває:

  • стандартним – підходить для виконання завдань в умовах зеленої рослинності;
  • міським – дозволяє вписатися в міське середовище;
  • зимовий – незамінний для зимового періоду, дозволяє маскуватися на засніженій землі та під час снігопаду.

Для пошиття тактичних товарів застосовують матеріали нового покоління з урахуванням сезону та погодних умов в цілому. Влітку військова форма захищає від жарких променів сонця та поривів вітру. Тканина створює комфортний мікроклімат – пропускає повітря і відводить вологу. Зимова і демісезонна форма захищає тіло від холоду і вологи – вона не пропускає воду, оснащується ефективним утеплювачем, при цьому залишається повітропроникною.

Особливою популярністю сьогодні користується одяг soft shell. Така військова форма відмінно захищає від негоди, легка, займає мінімум місця в похідній сумці. При цьому військовий відчуває комфорт – тканина міцна на розтягнення та розрив, практично не відчувається на тілі.

Вибір одягу та аксесуарів для певних завдань

Військовим потрібно брати до уваги не тільки розмір форми, але і наступні характеристики:

  1. Специфіка використання

У продажу доступні речі, які розроблені для військових операцій, активного відпочинку на свіжому повітрі, полювання і риболовлі.

  1. Особливості середовища

Бойові завдання, риболовля та полювання проходять в різних умовах, тому потрібно вибрати відповідний камуфляж. Важливо, щоб користувач міг злитися з місцевістю.

  1. Матеріали і якість виконання

Тканина і пошиття повинні бути якісними. Потрібно, щоб речі не рвалися при незначних зусиллях, не розтягувалися, сиділи по фігурі.

  1. Завдання

При виборі курток, брюк, сумок та інших речей покупцеві слід врахувати завдання, яке він буде виконувати – від цього залежить ефективність дій та безпека людини. Обрати якісний костюм допоможуть на сайті виробника тактичного одягу – https://camotec.ua/kostyumi-c118/.

Також важливу роль для військового відіграє взуття. Її вибирають з урахуванням пори року, погодних умов. Сучасні моделі амортизують удари при бігу та ходьбі, утримують в стабільному положенні гомілковостопний суглоб, перешкоджаючи отримання травм, захищають від пошкоджень.