Стала по-новому готувати млинці. Поміняла в рецепті порядок інгредієнтів і змінився результат

Два мої секретики, завдяки яким виходять ідеальні млинці. У мене на сайті є багато рецептів млинців і здається, я знайшла свій ідеальний. Ну ось, щоправда, млинці виходять просто супер – тоненькі, з дірочками та дуже смачні.

Отже розповідаю, як я їх готую.

Інгредієнти:

  • Кефір
  • Молоко
  • Яйця
  • Борошно
  • Цукор
  • Сіль
  • Сода
  • Олія

В інгредієнтах немає нічого особливого. Вся фішка не в них, а в тому як і в якій послідовності їх додавати.

Секрет перший

Він полягає у кефірі. Його потрібно обов’язково нагріти. Раніше я замішувала тісто на холодному кефірі. А тепер лише на теплому. Нагріваю до такого стану, коли вже починає трохи пар підніматися і відокремлюватися сироватка. Як тільки бачу по краях сироватку, що з’являється – відразу знімаю з плити.

Отже, нагріваю 1 літр кефіру, додаю 2 столові ложки цукру, 1 неповну чайну ложку солі, пів чайної ложки соди і розмішую. Кефір почне збільшуватися в обсязі, пінитися – з холодним кефіром результат не такий.

Секрет другий

Він полягає у порядку інгредієнтів. Якщо раніше наступний інгредієнт у мене були яйця, то тепер мука. Додаю її на око, кладу стільки, щоб вийшло густе тісто, як на оладки.

І ось тепер яйця – 3 шт. Розмішую, додаю холодне молоко, щоб вийшла рідка консистенція, трохи рослинної олії і можна пекти млинці. Сама не розумію, як це працює, але саме такий порядок робить млинці просто ідеальними. І вони відрізняються від інших)) Це не тільки моя думка, а думка всієї родини)

Здавалося б – нічого особливого, інгредієнти ті самі. АЛЕ! Запевняю вас, млинці, приготовлені саме так, виходять просто ідеальними.

Я подаю їх зі згущеним молоком або варенням.

Приємного апетиту, друзі!