Як приготувати англійський соус на молоці до запеченого або смаженого м’яса

Кухня Англії вишукана та елегантна. І в ній звичайно є соуси. Один з них — молочний. Його можна подавати до запеченого або смаженого м’яса. Це буде дійсно смачний додаток, про який ви більше не зможете забути. Ваші смакові рецептори нагадають, що без соусу не так смакує.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • молоко — 2 скл.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • гвоздика — 2 шт.;
  • крихти білого хліба — від 1 скибки;
  • масло — 25 г;
  • сметана — 1 ст.л.;
  • сіль — 0,5 ч.л.;
  • мускатний горіх — 1 дрібка;
  • чорний мелений перець.

Як приготувати

Цибулю почистіть від лушпиння. Натикайте її гвоздикою та покладіть в кипляче молоко. Варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин разом з мускатним горіхом. Це ароматична основа.

Далі одну велику скибку хліба покришіть, щоб були крихти. Додайте їх в молоко, а також чорний мелений перець та половину масла. Посоліть за вашим смаком. Добре збийте виделкою. Продовжуйте варити протягом 20 хвилин. Постійно перемішуйте.

Вийміть цибулю з гвоздикою. Введіть ще масло та сметану. Добре перемішайте все. Соус має набути гладкої текстури. Все готов. Смачного!