Як приготувати універсальний кляр для овочів та м’яса

Погодьтеся, що від кляру багато в чому залежить смак курячого філе, риби, овочів. Який же кляр ідеально підійде до всіх продуктів? Чи взагалі, такий існує?

Подробиці

Цей незвичайну, ароматну суміш можна сміливо використовувати  для смаження і  на кожен день, і на святковий.

Для його  приготування потрібні продукти:

  • Цибуля – 1-2 шт. 
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – на свій смак

Спочатку необхідно цибулю й часник подрібнити в чаші блендера. Туди додати яйця, сметану, борошно, сіль, зелень(за бажанням). Все це ретельно збити.

Шматочки риби, кальмарів, курки замочити в клярі на 10-15 хв, щоб промаринувалися. 

Потім обсмажуємо їх в олії з обох боків до появи золотистої скоринки. Якщо хтось переживає, що буде чути цибулю, то ні – цибуля надасть ноток пікантності готовій страві. Вона буде соковита, ніжна, з приємним смаком і хрусткою скоринкою.