Клопотенко розповів про масштаби російської пропаганди в Японії

Шефкухар Євген Клопотенко поділився історією, яка, за його словами, демонструє російську пропаганду в дії. Особливо, коли це стосується інших народів.

Клопотенко розповів, чому японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем

Кухар давно відомий популяризацією борщу, як української страви, у світі. Тож нещодавній інцидент обурив знаменитого кулінара.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії.І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ це російська страва», — сказав Клопотенко.

Євген говорить, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами.

«І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди. Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», — розповів Клопотенко.

Нагадаємо, Клопотенко розповів, скільки коштуватиме вечеря, яку він приготує на замовлення. А раніше , як готував для першої леді.