Олег Сенцов ніжно привітав дружину з днем народження і показав її яскраве фото

26 березня день народження відзначає правозахисниця та дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч. Український режисер, який нині захищає Україну у складі 47-го ОМБр «Маґура», привітав кохану, присвятивши їй зворушливий допис.

На своїй сторінці у Facebook військовослужбовець опублікував яскраву фотографію іменинниці та супроводив її теплими рядками: «Сонечко, вітаю тебе з днем народження! Дякую, що ти є в моєму житті!».

Вероніка Вельч родом з Івано-Франківська, але працювала у Вашингтоні в Центрі Джозефа Рейні та компанії Ridgely Walsh LLC. Вона має ступінь кандидата політичних наук, а робота її пов’язана з питаннями національної безпеки та прав людини.

Олег Сенцов та Вероніка Вельч одружилися влітку 2022 року, коли режисер та колишній політв’язень Кремля вже служив у Збройних Силах України. На початку грудня у пари народився спільний син Дем’ян. Хлопчик з’явився на світ у США, і через три місяці мама привезла дитину в Україну, де він вперше побачив тата-військового.

Дем’ян – четверта дитина Олега Сенцова. Також у режисера є троє дітей від минулих стосунків: перша дружина народила йому сина Владислава та доньку Аліну, а журналістка Юлія Бабич народила від Олега Сенцова доньку Емму.

Вероніка Вельч також має дитину від попередніх стосунків — сина Лева. Первістка правозахисниця народила у шлюбі з політичним консультантом Андрієм Круглашовим.

Олег Сенцов захищає Україну від перших днів повномасштабного вторгнення. Дружина колишнього політв’язня Кремля розповідала, що не мала сумнівів, що режисер піде на війну.

«Олег — людина, яка відчула путінську систему безпосередньо на собі, тому сумніву, що він піде воювати, не було. Я це прийняла як доросла жінка, яка розуміє його мотивацію, хоча, звісно, відчувала страх за близьку людину. А Олег відчував свій обов’язок захищати мене, дітей, Україну. Проте, коли чоловік долучився до штурмової бригади, це перетворилося на пекло. Він пройшов Бахмут, був у перших лавах контрактників на Запоріжжі, далі — Авдіївка. З кожного місця у нього залишилося по пораненню. У мене було відчуття, що я сама з ним сиджу в окопах і ходжу на штурми. Я не можу ні з чим порівняти відчуття, коли знаєш, що чоловік пішов на штурм і зв’язку з ним немає. А потім раптом приходить повідомлення від побратима Олега. Його так страшно було відкрити, що аж зводило шлунок», — ділилася Вероніка в інтерв’ю WoMo.