Є нюанси: лікар поставив під сумнів деякі моменти в заяві принцеси Уельської

Лікар поставив під сумнів заяву Кейт Міддлтон, сказавши, що ключові деталі «не мають медичного сенсу».

У розмові з Андерсоном Купером на CNN Джонатан Райнер, доктор медичних наук, професор медицини Університету Джорджа Вашингтона у Вашингтоні сказав, що припущення про те, що рак був виявлений лише після того, як принцеса перенесла серйозну операцію, не відповідає дійсності з медичної точки зору.

Коли люди переносять велику операцію, вони зазвичай більше не вдаються до будь-якої «діагностичної хірургії», всім цим операціям передує велика візуалізація, як-от комп’ютерна томографія та МРТ. Таким чином, ймовірно, хірургічна бригада знала або мала гарне уявлення про те, що станеться, ще до операції, і це було підтверджено дослідженням уже під час операції. Отже, частина видаленої тканини відправляється безпосередньо до лабораторії, часто під час операції, і іноді від того, рак це чи ні, залежатиме обсяг фактичної операції. Тож це те, що принаймні можна було запідозрити раніше та підтвердити під час операції, – коментує лікар.

У своїй заяві, зробленій о 18:00 у п’ятницю, 22 березня, принцеса Уельська сказала:

В січні я перенесла серйозну операцію на черевній порожнині в Лондоні, і в той час вважалося, що мій стан не є раковим. Операція пройшла успішно. Однак аналізи після операції виявили рак, тому моя медична команда порадила мені пройти курс профілактичної хіміотерапії, і зараз я перебуваю на ранній стадії цього лікування.